top of page

Rembrandt

In de klas op woensdag keken we regelmatig naar 'Project Rembrandt' uit Nederland. Hier moesten amateurschilders verschillende opdrachten maken, ze moesten zich volledig focussen op de techniek van Rembrandt. Het was een competitieve show, de beste waren geslaagd , en de Winnaar mag zijn/haar schilderij hangen in het Rijksmuseum in Nederland. (link)

 

 

We moesten paar voorbeelden kunstwerk van Rembrandt opzoeken we moesten op de zelfde manier van positie poseren , we hadden materialen nodig zoals kleren, sjaals...

​

Rembrandt is een schilder uit de 17e eeuw.Onze thema was groepsportretten, zo kon iedereen op de foto poseren en was makkelijk om de materialen, kleren enzo te regelen.

​

We hebben ons best gedaan om de  compositie en kleren na te doen. zoals Julie ook zien zijn de schilderijen heel donker ook van kleur zoals een paarse jas met een bruine kraag, of een wit slaapkleed met verschillende dekens en sjalen. Met op hun hoofd een doek gewikkeld of gewoon een stoffen hoed . Af en toe zagen we ook sieraden. we focussen ons vooral aan de gezichtsuitdrukking ,de houdingen en de kleuren.We hebben ons best gedaan om van iets leuks te maken, zoals je ook ziet op de schilderij ,ze zijn altijd in beweging`.We hebben een donker deken gebruikt om ook de achtergrond somber te krijgen.

unnamed-2.jpg
bottom of page